Monin fahéj szirup

A régi időkben a fűszerek a betegségek megelőzését vagy gyógyítását szolgálták - ma már ízesítő hatásukért használjuk és fogyasztjuk azokat, köztük a fahéjat is.

Eredete

A fahéj a fahéjfa, vagy a kasszia lefejtett, sötétbarna kérgéből, szárítással készülő rendkívül erőteljes fűszer. Míg a fahéjfából készült ceyloni típus egy enyhébb, pikánsabb ízű fűszer, addig a kassziából származó kínai fahéj csípősebb. A fahéj nem csupán jellegzetes, ünnepi illatáról, de édeskés, enyhén fanyar, ízéről és pozitív élettani hatásairól is ismert.

Felhasználási területe főként a cukrásziparra terjed ki, azonban egy-két ételkülönlegesség is tartalmaz fahéjat.

A Monin Fahéj szirup karakteres, telt, meleg és édes íze bármelyik italodnak ünnepi hangulatot adhat!

Szín

Élénk borostyánsárga.

Ízvilág

Fahéj esszencia olaj illat, fűszeres fahéjpor íz egy kis csípősséggel.

Felhasználási ötletek

Erőteljes ízével a Monin Fahéj szirup a legtöbb italt kiválóan kihangsúlyozza. Próbáljad ki blendelt smoothiekban friss almával - az eredmény magáért fog beszélni! A smoothiekon kívül ajánljuk teákhoz, kávékülönlegességekhez, koktélokhoz és ízesített tejitalokhoz is.

Variáció kiválasztása:

1 397 Ft-tól