Monin guava szirup 0,7 L

A guava - mely egy rendkívül népszerű Ázsiai íz -, Mexikóból, Közép-Amerikából és Dél-Amerika északi részéről származik. Egzotikus ízével kiváló alkoholos és alkoholmentes koktélokat, illetve más italokat készíthetsz.

Eredete

Az egzotikus, sokak által kedvelt guavát ma már több régióban - Afrika, Ázsia, Karibi országok, Észak-Amerika szubtrópusi vidékei, Új-Zéland és Ausztrália - is termesztik.

A guava gyümölcs kerek vagy ovális, héja keserű, zöld vagy sárga. Belseje kemény, kissé szemcsés, rózsaszín, sárga vagy lazac rózsaszín, és rendkívül illatos. A guava édes és savanyú is egyben - íze a körtéhez és az eperhez hasonlítható -, ezért kiválóan kombinálható édes és savanykás jellegű ételekkel egyaránt.

Hawaii-on a guava darabokat szója szószba vagy ecetbe mártva, a Fülöp-szigeteken párolva, Kelet-Ázsiában édes-savanyú, szárított szilvával fogyasztják. Mexikóban a guava az "agua fresco" nevű könnyed, alkoholmentes ital alapanyaga, melyet gabonafélékkel, gyümölcsökkel, magokkal vagy virágokkal, majd vízzel és cukorral kevernek. A guava jól kombinálható limeal, tejszínnel és mártásokkal, pudingokkal, de fagylaltként és sorbet-ként is ízletes.

A trópusi ízekért használjad a Monin Guava szirup egzotikus gyümölcs ízét, mellyel ízletes, szomjoltó koktélokat és limonádékat készíthetsz.

Szín

Világos karmizsánvörös.

Ízvilág

Intenzív guava illat virágos jegyekkel, tiszta, frissen vágott guava íz.

Felhasználási ötletek

A Monin Guava szirup erős egzotikus és édes ízzel rendelkezik. Tökéletes opció lehet limonádékhoz, de egy vacsora utáni Martiniban is jól eshet.

3 835 Ft