Monin zöld menta szirup 0,7 L

Franciaország egyik legkedveltebb ízeként a Monin Zöld Menta szirup a Diabolo alapja, mely egy vízből vagy limonádéból és Zöld Menta szirupból álló ital.

Eredete

Egy görög mitológia szerint Minthe (Menta) egy gyönyörű vízi nimfa, és Hádész szeretője volt, mely a vesztét okozta - Hádész felesége, Persephone féltékenységből egy kicsi zöld növénnyé változtatta őt. Hádész - sajnálata kimutatásaként- egy kellemes, aromás illatot adományozott számára. Erről az illatról lett híres a zöld menta, mely egy igen kedvelt gyógynövény.

A friss, enyhén édeskés, aromás, hűsítő utóízű zöld menta széles körben használatos növényfajta, melyet bárányételekhez zseléként vagy szószként készítenek el, de édességek, sütemények sűrűn használt ízesítője is.

A Monin Zöld Menta szirup feltűnő smaragdzöld színe és természetesen aromás íze tökéletes rétegelt koktélokhoz, frissítő teákhoz, és ízletes csokoládé-, illetve kávé italokhoz.

Szín

Mély smaragdzöld.

Ízvilág

Erős borsmenta illat, frissítő íz.

Felhasználási ötletek

Mélyzöld színe miatt a Monin Zöld Menta sziruppal kiváló rétegelt koktélok készíthetőek. Különösen finom cordiallal keverve, mely még inkább előcsalogatja a frissítő ízt. Próbáljad ki alkoholos és alkoholmentes koktélokban, forró és hideg csokoládékban, kávékülönlegességekben, ízesített tejitalokban, szódákban, teákban és limonádékban egyaránt!

3 424 Ft