Az ánizs az édesgyökérhez hasonló ízesítő a legtöbb likőrben és aperitívben, főként a Pastis-ban, melyet tipikusan Dél-Franciaországban fogyasztanak, azon belül is Marseille városában.
Eredete
Az ánizs egy virágzó növény, mely a Kelet-mediterrán régióban és Délnyugat-Ázsiában őshonos. A történelem során rendkívül sokféle módon felhasználták már. A római időkben az álmatlanság gyógymódja volt, illetve fűszeres süteményekben kínálták az étkezések után az emésztés segítésére. Az emberek azt hitték, hogy elűzi a rémálmokat, és megvédi őket az ördögtől.
Az édes és aromás ánizs ma már cukorkák és édességek alapanyaga a Brit és Ausztrál területeken, de Mexikóban például a champadurro fő alkotóeleme, amely nagyon hasonlít a forró csokoládéhoz, és digestívként kínálják az étkezések után.
Adjál egy cseppnyit a napos Dél-Franciaországból koktéljaidhoz, teáidhoz és tejes italaidhoz a frissítő Monin Ánizs sziruppal!
Szín
Törtfehér, halványsárga csillogással.
Ízvilág
Illata akár a tiszta ánizsé – íze intenzív ánizsos, enyhe édesgyökérrel.
Felhasználási ötletek
Próbáld ki a Monin Ánizs szirupot csokoládé szósszal keverve egy különleges, nem mindennapi forró csokoládéban!
Vélemények
Még nincs vélemény.