A macaron egy édes sütemény. A neve az olasz „maccarone” és „maccherone” szóból ered, amely az „ammaccare” szóból származik. Az utóbbi szó jelentése a „zúzni”, „összetörni”, amely ebben az esetben a mandula masszára céloz, amely a fő összetevője ennek a finom desszertnek.
Tojásfehérje, mandula liszt és cukor keverékéből készül. A Francia macaron eltér a hagyományos macarontól, mivel az előbbi krémmel vagy vajjal van töltve, akár csak egy szendvics keksz.Többféle ízvariáció létezik, a hagyományostól (málna, csoki) egészen az exotikus (trüffel, matcha tea..) félékig. Mindegyik variáció ropogós és ellenállhatatlan, kétség kívül az egyik legkedveltebb Francia finomság.
Szín
Tiszta, arany csillogású.
Ízvilág
Illata a pörkölt mandulára emlékeztet, enyhe vanilia, vaj és keksz keverékével. Krémes és hosszan tartó eredeti macaroon, amely édes és bársonyos ízt jelent, a mandula enyhe érintésével.
Felhasználási ötletek
A Monin Macaron szirup egy rendkívül változatos szirup: készíthetsz vele egyszerűbb lattekat, de kifinomult martinikat is; a sütemény íz és a mandulás illat tökéletes keveréke varázslatos érintést ad minden italodnak. Keverheted a Monin Macaron szirupot olyan klasszikus ízekkel, mint a Monin Szeder, Eper vagy Csokoládé szirup, vagy különlegesebb eredményre szomjazva akár a Monin Triple Sec Curacao vagy Rózsa szirupokkal is. Ha Te is szeretsz játszani az ízekkel és a textúrával, akkor javasoljuk a Macaron Pisztácia Martinit, melyet tejszínnel, vagy akár málnával is díszíthetsz. A Monin Macaron szirup széles felhasználási körében helyet kaptak a lattek, tejes italok, kávékülönlegességek, fagyasztott vagy jeges italok, forró és hideg csokoládék, forró és jeges teák, desszertitalok, alkoholos és alkoholmentes koktélok, illetve a kulináris felhasználás is.
Vélemények
Még nincs vélemény.