A népszerű, klasszikus cukrászterméken és az ismert likőrön alapulva a Monin Vajkaramell szirup eredetileg azért lett létrehozva, hogy kielégítse Ausztria keresletét. A nosztalgikus, tradicionális Monin Vajkaramell tökéletes, édes-vajas ízt kölcsönöz italaidnak!
Eredete
A vajkaramell elsődlegesen a vaj és a barnacukor keveréke, azonban néha még plusz tejszín, cukor, só és vanília is kerülhet bele. A normál formától eltérve lehet hígabb vagy sűrűbb szósz is, amit desszertfélék, sütemények és fagylaltok tetején élvezhetünk igazán.
Neve a kötelező bevágásból „scothed”, vagy kockára vágásból ered. Az első vajkaramell 1817-ben Angliában, Doncasterben készült el, melyet „Royal Doncaster Butterscoth”-ként vagy „The Queen’s Sweetmeat”-ként reklámoztak.
Tökéletes fagylalt feltétként, kávészirupként és koktélszirupként a Monin Vajkaramell szirupban nem fogsz csalódni!
Szín
Tiszta, arany csillogású.
Ízvilág
Vajas illat karamell jegyekkel; krémes vajkaramell cukorka íz.
Felhasználási ötletek
A Monin Vajkaramell szirup kifejezetten jól kombinálható a Monin Mandula sziruppal például egy tejszínhabban vagy kávékülönlegességekben. Próbáld ki Te is, nem fogsz csalódni!
Vélemények
Még nincs vélemény.