Angostura 1919 Barna rum (8 éves) 0,7L 40%

14.490,00 Ft

Fűszerek, karamell és édes vanília, rendkívül gazdag, mégis érett ízű, tiszta, száraz gyümölcsös jegyekkel, ez a 8 éves blend, amely kiérdemli legselymesebb Angostura rum tisztségét.

Compare
Kategória:

Az amerikai tölgyfahordós érlelés eredményeképpen az Angostura 1919 (ebben az évben kezdték el a rumgyártást a trinidadi főzdében) tökéletesen legömbölyödött, minden harsány íztől mentes, rendkívül harmonikus ital. Pillanatok alatt kinyílik, és utat enged a szájüregben a hosszan tartó kakaós, fűszeres ízeknek.

A Trinidad szigetén található Angostura lepárló története egészen 1820-as évekig nyúlik vissza. Egy német orvos, Johann Gottlieb Benjamin Siegert, Simon Bolivar tábori sebésze olyan keserűlikőrt (illetve, akkor még gyógyszert) alkotott meg, amely segített a katonák étvágyát és emésztését rendben tartani. Mindez még Venezuelában történt egy Angostura nevű városban (mai neve: Ciudad Bolívar), innen tehát a név. Később a likőr gyártására alakult céget átköltöztették Trinidadra, ahol az I. világháborút követően kezdtek el egyre inkább a rumgyártásra koncentrálni. Ma már a márka a leghíresebb rum- és bittergyártók közé tartozik a világon.

Vélemények

Még nincs vélemény.

Legyél Te az első, aki véleményezi a(z) “Angostura 1919 Barna rum (8 éves) 0,7L 40%” termékünket!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük