Az amerikai tölgyfahordós érlelés eredményeképpen az Angostura 1919 (ebben az évben kezdték el a rumgyártást a trinidadi főzdében) tökéletesen legömbölyödött, minden harsány íztől mentes, rendkívül harmonikus ital. Pillanatok alatt kinyílik, és utat enged a szájüregben a hosszan tartó kakaós, fűszeres ízeknek.
A Trinidad szigetén található Angostura lepárló története egészen 1820-as évekig nyúlik vissza. Egy német orvos, Johann Gottlieb Benjamin Siegert, Simon Bolivar tábori sebésze olyan keserűlikőrt (illetve, akkor még gyógyszert) alkotott meg, amely segített a katonák étvágyát és emésztését rendben tartani. Mindez még Venezuelában történt egy Angostura nevű városban (mai neve: Ciudad Bolívar), innen tehát a név. Később a likőr gyártására alakult céget átköltöztették Trinidadra, ahol az I. világháborút követően kezdtek el egyre inkább a rumgyártásra koncentrálni. Ma már a márka a leghíresebb rum- és bittergyártók közé tartozik a világon.
Vélemények
Még nincs vélemény.